Healthnow Praktijk voor Natuurvoeding
  .
 home
 informatie
 wie ben ik
 nieuws
 koken
 tarieven
 lokatie
 contact
   
   
   
 






 


 
   
  Health Now Consultancy   |   Helen Zwetsloot   |   Natuurvoedingskundige    |    Praktijk voor Natuurvoeding en Natuurlijke Levensstijl
 

Koken
Al jaren weg van huis maar ik had nog steeds een abonnement op het eten van mijn moeder, dat een dagelijks genot was. Wij aten altijd lekker! Mijn moeder was een echte cordon bleu. En wanneer we ergens te eten gevraagd werden, kreeg mijn moeder de opdracht ons eten van die dag te bewaren en al was het soms na middernacht dan gingen we er nog voor zitten om van haar smaakvolle culinaire kunst te smullen. Wij kinderen waren ook heel gezond en zelden ziek.

Omdat het altijd reuze gezellig en intiem in onze keuken was, ging ik daar vaak zitten wanneer ik van school kwam, onderwijl een uitje schillend of met de vijzel zaadjes tot poeder plettend. Daarbij observeerde ik de handelingen en de bereidingswijze van mijn moeder, terwijl we samen tweestemmige canons zongen.

Pas op mijn 26ste begon ik serieus zelf te koken. Tot op dat moment werd er voor mij gekookt. Mijn zoon was inmiddels geboren en hij moest eten. Als in een film zag ik voor mijn geestesoog mijn moeder koken, haar handelingen, de ingrediënten, de snijwijze en de uiteindelijke bereiding, zonder verspilling van kostbaar voedsel. Als in trance zette ik mij aan het koken zoals ik het thuis zo vaak gezien had en..... ik had de smaak te pakken!

Ik vond het heerlijk om te experimenteren, maar allengs werd de kwaliteit van het voedsel de belangrijkste component. Ik wilde mijn gezinnetje geen chemicaliën of onechte smaken voorzetten. De stap naar nadenken over gezonde en verantwoorde voeding en de Bio-winkel was gezet.

Via mijn Yoga-leraar Yogi Bhajan, kwam ik in aanraking met de leer van Ayurveda, een oude Indiase wetenschap van gezond leven en genezing. Door hem heb ik mij bekwaamd in mono-diëten en medicinaal koken. Veel van deze recepten en hun toepassing staan beschreven in zijn boek " The Art of Selfhealing".

Ik begeleid nu mensen met diverse kwalen zoals diabetes, eczeem, hoge bloeddruk, obesitas e.d. in het aanleren van een gezonde en smakelijke voedingsstijl, toegespitst op hun specifieke gezondheidsprobleem.

 
 
 

Koken Health Now Consultancy

   
 
  Koken Health Now Consultancy
   
 
   
   
   

         
 
home | informatie | wie ben ik - over helen zwetsloot | nieuws | koken | tarieven | lokatie | contact