Healthnow Praktijk voor Natuurvoeding
  .
 home
 informatie
 wie ben ik
 nieuws
 koken
 tarieven
 lokatie
 contact
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Stichting Potala
   
 
   
  Health Now Consultancy   |   Helen Zwetsloot   |   Natuurvoedingskundige    |    Praktijk voor Natuurvoeding en Natuurlijke Levensstijl
 

Wie ben ik

 
 
  Opleidingen gevolgd aan: Kraaybeekerhof
Natuurvoedingskunde
ITIP
Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie
Kushi Instituut
Tai-Do Shiatsu-massage en macrobiotiek
3HO Yogacentrum
Kundalini Yoga
Ayurveda
  Ramesh Balsekar
  Teachings
   
 
  Ayurveda Health Now Consultancy
   
 
Helen Zwetsloot

Mijn naam is Helen Zwetsloot (Paramaribo, 1943). Natuurvoedingskundige. In mijn vroege jeugd heb ik in drie verschillende werelddelen gewoond: Zuid-Amerika, Azië en Europa. De laatste 30 jaar woon ik in Nederland.

In deze periode heb ik mij bekwaamd op verschillende gebieden: natuurvoedingskunde
en medische basiskennis op de Kraaybeekerhof; integrale psychologie aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP); Tai-Do Shiatsu-massage en macrobiotiek bij het Kushi Instituut; Kundalini Yoga, vedische massage en ayurvedische mono-diëten bij het 3HO Yoga-centrum in Nederland en de VS.

Al deze waardevolle kennis pas ik toe als natuurvoedingskundige in mijn praktijk, Health Now Consultancy,
in de vorm van therapieën en voedingsadviezen. De intake duurt circa anderhalf uur en bestaat, naast een gesprek en anamnese, uit een massage. Deze massage geeft mij een duidelijk inzicht in uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid.
Doordat u vervolgens een voedingsdagboek bijhoudt, kan een mogelijk disfunctioneel of ongezond eetpatroon aan het licht komen. Met deze gegevens kan ik dan in samenspraak met u een optimaal menu samenstellen, indien nodig aangevuld met massages en lichaamsoefeningen of ademhalingstechnieken (pranayama) ter ondersteuning. Dit helpt u te herstellen van een ziekte of probleem.

De laatste decennia is obesitas, ook wel vetzucht, uitgegroeid tot een wereldwijd probleem. Zelf heb ik ook met obesitas te maken gehad. Op basis van mijn eigen ervaringen hiermee heb ik een programma ontwikkeld dat werkt met precieze individuele richtlijnen voor voedingsgewicht per portie koolhydraten en eiwitten per maaltijd alsook een afgestemde massage om het afvalproces en de huidspanning te ondersteunen.

Ook geef ik al 25 jaar les in Kundalini Yoga en verzorg ik lezingen en workshops over Advaita Vedanta-filosofie, Ayurveda en Natuurvoeding. Inspiratie put ik uit de teachings van ex-bankier en wijsgeer Ramesh Balsekar.

Naast Health Now Consultancy run ik Stichting Potala. Een organisatie, die begaan is met het lot van Tibet en de Tibetanen. www.stichtingpotala.nl

         
 
home | informatie | wie ben ik - over helen zwetsloot | nieuws | koken | tarieven | lokatie | contact